Bookazine nyereményjáték játékszabályzat

1. Az akció szervezője

A Bookazine Tanulj külföldön!  „Bookazine” nyereményjáték (a továbbiakban: „Akció”) szervezője, a Bookazine Kft. mint a Tanulj Külföldön! kiadója (székhely: 1036 Budapest, Lajos u. 48–66. B épület, II. emelet, adószám: 25005442-2-41bankszámlaszám: 10918001-00000072-88560008, a továbbiakban: „Szervező”).

2. Az Akcióban részt vevő személyek

 Az Akcióban részt vehet minden természetes személy, kivéve a Szervező, illetve az Akció szervezésében közreműködő ügynökségek, ezek tulajdonosai, vezető tisztségviselői, alkalmazottai, valamint a Szervező kiadványait terjesztő és forgalmazó személyek, alkalmazottaik és mindezek közeli hozzátartozói [Ptk. 685. § (b) bekezdése].

3. Az Akció időtartama

Az Akció 2015. november 6-án kezdődik és 2016. március 14-ig tart.

4. Az Akció menete

 • A Tanulj külföldön! Bookazine 2015. november 6-án megjelenő számának 151. oldalán található a nyereményjáték. A játék során négy nyeremény közül lehet választani és a pályázónak a leginkább tetsző nyereményre lehet pályázni. Akár mind a négy nyereményre is pályázhat a játékban résztvevő személy.
 • Mind a négy játék során egy-egy kérdésre kell és lehet, helyesen válaszolni, hogy a játék végi sorsoláson a pályázó nyereményhez juthasson. A kérdésekre a helyes válasz betűjelét, a pályázó nevét, címét, telefonszámát kell megadni:
 • PL: A;  Minta Tamás, 1036. Budapest, Lajos u. 48-66.  06/30-000-0000
 • a helyes válaszokat, a játék felületén is feltüntetett e-mail címekre kell elküldeni, minden kérdésre adott választ más-más e-mail címre. Mert szervező minden egyes nyereménykategóriát külön sorsol, amire pályázó jelentkezett.
 • Bécsi kirándulás: osztrak@bookazine.hu, IELTS nyelvvizsga: bc@bookazine.hu, vizsgafelkészítő kurzus: goethe@bookazine.hu , 40 órás nyelvtanfolyam: francia@bookazine.hu
 • A nyerési esély növelhető, többszöri pályázat esetén.
 • Kérdések és lehetséges válaszok valamint helyes válasz beküldésének e-mail címe:
 1. játék

Kérdés: Mikor alapította meg IV. Rudolf herceg a bécsi egyetemet?
a: 1112
b: 1365
c: 1786
Helyes válasz betűjelét a osztrak@bookazine.hu címre kell beküldeni.

 1. játék

Kérdés: Hány ember beszéli a Földön anyanyelvként az angolt?
a: 100-170 millió
b: 340-450 millió
c: 760-830 millió
Helyes válasz betűjelét a bc@bookazine.hu  címre kell beküldeni.

 1. játék

Kérdés: Mikor született Johann Wolfgang von Goethe német író, költő?
a: 1749
b: 1755
c: 1763
Helyes válasz betűjelét a goethe@bookazine.hu címre kell beküldeni.

 1. játék

Kérdés: Melyik énekesnő énekelte 1954-ben a Sous le ciel de Paris slágert?
a: Yvette Guilbert
b: Fréhel
c: Edith Piaf
Helyes válasz betűjelét a francia@bookazine.hu címre kell beküldeni.

 

A játék időtartama: 2015. november 6.–2016. március 14.
A helyes válaszok beérkezési határideje: 2016. március 14.
Sorsolás időpontja: 2016. március 21., hétfő  10.00 óra.
Nyilvános sorsolás helyszíne: 1036 Budapest, Lajos u. 48–66. B. épület, II. emelet
Egy játékos akár több pályázatot is beküldhet, hiszen minden egyes pályázat önállóan vesz részt a játékban. A beküldött pályázatok közül kézi sorsolással, a véletlenszerűség követelményeinek eleget téve lesznek kisorsolva a nyertesek. A pályázatok helyessége előzetesen ellenőrzésre kerül.
Helyesen pályázni, a megadott e-mail címekre megküldött helyes válaszokkal lehet.
A sorsoláson kihúzott pályázatok helyességét a sorsolási bizottság a húzások után egyenként ellenőrzi. Érvényesnek csak az a pályázat minősül, mely tartalmazza a helyes válasz betűjelét.
Amennyiben a kihúzott pályázat érvénytelen, póthúzásra kerül sor, melyek száma maximálisan 10 lehet.
A nyertesek névsorát (név és település), a www.bookazine.hu oldalon közöljük, 2016. március 22-én.
Egy játékos csak egyszer nyerhet.
Nyeremények:

 • 3 napos bécsi kirándulás a BeSt3 tanulmányi vásárra.
 • IELTS nyelvvizsga lehetősség
  • Britsih Council egy IELTS nyelvvizsga-lehetőséget ajánlott fel nyereményként. https://www.britishcouncil.hu/angol-nyelvvizsga/ielts
  • Mire vonatkozik: A vizsga díját a British Council állja (a honosítás költségére nem terjed ki)
  • Beváltás módja: A nyertes küldjön e-mailt az exams@britishcouncil.hu e-mail címre és mi tájékoztatjuk a további teendőkről.
  • Beváltás határideje: 2016. szeptember 30.
 • Vizsgafelkészítő kurzus: A Goethe Intézet egy vizsgaelőkészítő tanfolyamot ajánl fel a következő feltételekkel
  • B2 vagy C1 szintű vizsgára felkészítő tanfolyam (tipikusan ezeket kérik a német felsőoktatási intézmények)
  • 32 tanóra
  •  A tanfolyamok időpontját most még nem tudjuk megnevezni, mert a viszgákhoz igazodnak, azokat előzik meg. Tehát erről a honlapunkon lehet tájékozódni www.goethe.de/ungarn vagy személyesen a tanfolyami irodánkban (1092 Budapest, Ráday utca 58.) vagy telefonon ugyancsak itt a +36 1 3232310 telefonszámon.
  • A kupon 1 alkalomra és 1 személy számára szól.
  • Alsó korhatár 16 év.
  • A kupon 2016. szeptember 30-ig váltható be a Goethe Intézetben.

 

 • 40 órás nyelvtanfolyam:  érvényes a francia Intézet Nyelviskolájának bármely csoportos tanfolyamára, felhasználható 2016. augusztus 30-ig. A nyeremény személyesen vehető át a Francia Intézet Nyelviskola és Vizsgaközpont titkárságán legkésőbb a kiválasztott tanfolyami időszak előtti héten.

A felsorolt nyereményeket 2016. június 21-ig biztosítjuk.

5. Információ az Akcióról

a) Az Akció játékszabályzata, valamint további információk találhatók a Bookazine honlapján: www.bookazine.hu.

6. Személyi jövedelemadó

6.1 A Szervező vállalja a nyertesek nevében a nyereménnyel kapcsolatban felmerülő adó vagy egyéb esetleges járulék megfizetését.

7. Vegyes rendelkezések

7.1 A nyerteseket a Szervező a sorsolást követően telefonon és/vagy e-mailen értesíti legkésőbb 2016. március 24-ig.
7.2 A Szervező és ezek tulajdonosai, vezető tisztségviselői és alkalmazottai a nyereménytárgyak hibáiért kizárják a felelősségüket, kivéve, ha a felelősség kizárását a magyar jogszabályok kifejezett rendelkezései tiltják.
7.3 A Szervező nem oszt szét a jelen Játékszabályban felsorolt nyereményeken túlmenő egyéb nyereményt, valamint a sorsolás alatt a különböző nyerőkategóriákban meghatározott mennyiségben és értékhatárban sorsolja ki a nyerteseket.
7.4 Az ajándéksorsoláson csak azon természetes személyek vehetnek részt, akik az eredeti kiadványokból kivágott szelvényt juttatják vissza a Szervezőhöz akár személyesen, akár postai úton, és a küldeményben mellékelik személyes adataikat (név, postacím, telefonszám, valamint lehetőség szerint e-mail cím).
A Szervező vagy megbízottja jogosult ellenőrizni az adatok valódiságát, s kizárhatja a valótlan adatokat tartalmazó vagy a természetes beazonosításhoz szükséges adatokat hiányosan tartalmazó szelvényt.
7.5 A résztvevők a jelen Akcióban való részvételükkel hozzájárulnak, hogy
a) a Szervező vagy meghatalmazott partnere promóciós ajánlataival megkeresse,
b) a Szervező díjmentesen felhasználja a résztvevők személyi adatait és személyes jellegű adatait (név, vezetéknév, cím, telefonszám, végzettség, kor) a Szervezővel kifejezetten ezen célból szerződéses kapcsolatban álló bármely más cég reklám- és kutatási tevékenysége és a jelen Akció lebonyolítása és dokumentálása céljára, ezen adatokat kezelje és tárolja,
c) a Szervező fenntartja a jogot, hogy a nyereményeket nyilvános program keretében adja át, továbbá publikálja vagy ismertesse a nyertesek nevét és fotóját a tömegtájékoztatási médiumokban és egyéb promóciós és reklámcélokat szolgáló audio-, fotó- és videoanyagokban,
d) a Szervezővel kifejezetten ilyen célból szerződéses kapcsolatban álló bármely más cég jogosult tárolni a résztvevők adatait későbbi reklám és/vagy akció céljára.
7.6 A Szervező kérésére a nyeremények nyertesei kötelesek aláírni egy nyilatkozatot, amelyben kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy a Szervező képmásukat, illetve fényképüket és hangfelvételüket promóciós célból díjmentesen hasznosítsa.
7.7 A résztvevők a részvétellel automatikusan elfogadják a hivatalos játékszabályt.
7.8 A nyeremények készpénzre nem válthatók.
7.9 Az Akció információs vonala: 06-40/200-764-es helyi tarifával hívható szám.

Budapest, 2015. november 5.