Magazin Úr megmondja

Mr. Magazinra érdemes odafigyelni. A korántsem gúnyos, inkább tudományos megalapozottságú ragadványnevet Samir Husni, a Mississippi egyetem újságírás-professzora viseli, aki évtizedek óta tanulmányozza a nyomtatott sajtó, ezen belül a magazinok piacát.

  • Betekintő 0
2014. október 07. | Hírszerkesztő

A New York Postnak nyilatkozva Husni professzor azt állította: a magazinok piaci pozíciót hamarosan átvehetik a bookazine-ok. Hogy mik? A bookazinok, amelyek egyesítik magukban egy könyv és magazin előnyeit, tartalmilag inkább a könyvre, formájukban a magazinra hasonlítanak.

Mr. Magazin meglátásait alátámasztják a számok. Míg a magazin száma csökken az amerikai piacon, bookazinból egyre több kerül a polcokra és egy re több is fogy. Az USA-ban 2008-ban még 19 millió bookazine-t publikáltak egy évben, öt év alatt ez a szám 10 millióval gyarapodott. Az amerikai piachoz elsőként, ahogy az lenni szokott, Nagy-Britannia zárkózott fel. Nem véletlen, hogy a nagy print kiadók többsége már létrehozta saját bookazine-részlegét.

És hogy mi a bookazine-ok sikerének titka: Szakértők két tényt emelnek ki ennek kapcsán. Egyrészt bár prémium termékről van szó, mégis kedvező az áruk, másrészt újságként és könyvként is terjeszthető, ami széles közönség elérését biztosítja.
Itt az ideje, hogy a magyar olvasók is megismerjék azt, amit az amerikaiak és angolok már megszerettek.

 

címke: samir husni / new york post / mr. magazine

Előző

Kleopátrától Kádárig

Magyarországra is megérkezett a könyv és magazin egyedülálló keveréke, a bookazine. A prémium kiadványsorozat három témakörben indul el: életmód, tudomány és történelem.

Következő

Új műfajt hoz Magyarországra az új kiadó

A Bookazine Kft. egy olyan, Magyarországon eddig kevéssé ismert kiadvány típust – a bookazine-t – szeretné meghonosítani, ami tartalmában komolyabb mint egy magazin, megjelenésében pedig látványosabb, mint egy könyv.