Kleopátrától Kádárig

Magyarországra is megérkezett a könyv és magazin egyedülálló keveréke, a bookazine. A prémium kiadványsorozat három témakörben indul el: életmód, tudomány és történelem.

  • Betekintő 0
2014. október 15. | Hírszerkesztő

A Bookazine-Történelem novemberben megjelenő első száma minden korosztály számára izgalmas összefüggésekre és tényekre világít rá. Bemutatja az elmúlt évezredek legismertebb és legérdekesebb vezetőit, akiknek tetteit azóta generációk sora bírálta vagy dicsőítette. Mindnyájuknak megvolt a maga motivációja, legyen az egy jó ügy szolgálata, gyilkos ambíció, hatalomvágy vagy istenhit, egy azonban közös bennük: mind emlékezetes tetteket hajtottak végre. A Bookazine Történelem első száma színes képekkel, ábrákkal, és térképpel illusztrált cikkei átfogó képet adnak ókori uralkodók, híres hadvezérek és modernkori politikusok életútjáról.

A Királyok, hősök, vezérek – A történelem formálói Kleopátrától Mandeláig számos híres és hírhedt alak titkaira derít fényt. Megtudjuk például, hogy milyen volt Kleopátra valódi természete, mi számított útlevélnek Dzsingisz kán uralkodása alatt, melyik ókori uralkodónak volt több mint 140 gyermeke, vagy akár azt is, hogy ki játszott kulcsszerepet a rabszolgaság felszámolásában.
A magyar történelem több külföldi személy vonatkozásában (Dzsingisz Kán, Churchill) jelenik meg a kiadványban, valamint és négy meghatározó hazai személyiség is helyet kap a Bookazine Történelemben István királyról, Hunyadi Mátyásról, Horthy Miklósról és Kádár Jánosról is tovább bővíthetjük tudásunkat.

A Királyok, hősök, vezérek – A történelem formálói Kleopátrától Mandeláig!, (akárcsak a Tudástár és Életmód kiadványok első számai) november 20-tól 2490 forintos áron kapható a Lapker Inmedio és Relay üzleteiben, a könyvesboltokban, valamint elérhető a webshopban is.

címke: királyok, hősök, vezérek / lapker / relay / inmedio / webshop / könyvesbolt / történelem

Előző

Tud válaszolni a gyerekének?

Világunk lenyűgöző, titokzatos és folyton változó, éppen ezért sohasem lehet elég az a tudás, amelyet megszerzünk róla.

Következő

Magazin Úr megmondja

Mr. Magazinra érdemes odafigyelni. A korántsem gúnyos, inkább tudományos megalapozottságú ragadványnevet Samir Husni, a Mississippi egyetem újságírás-professzora viseli, aki évtizedek óta tanulmányozza a nyomtatott sajtó, ezen belül a magazinok piacát.